YOUR VAG FAN PAGE !"

Je naam: Julio Hernandez a.k.a. Juul


Een kort verhaal over jezelf.

VW liefhebber in hart en nier. Ben met VW's opgegroeid en vanaf een jonge leeftijd al zeer geïnteresseerd in auto's en alles wat ermee te maken heeft. Mijn beroep is Assistent Teamleider Logistiek bij de grootste babyvoeding fabrikant van Nederland en dit doe ik al jaren met veel plezier. Ik woon samen met mijn vriendin en heb 3 kinderen van 15, 9 en 4jr.


Merk: Volkswagen

Model: Vento

Bouwjaar: 1997


Motor:

Af fabriek is deze geleverd met een 1.8 90pk motor maar deze is inmiddels eruit en gaat plaats maken voor een....tja...dat weet ik eigenlijk nog niet. De opties zijn 2.3 V5 170pk of 1.8 20VT maar ik wil me eerst focussen op de carrosserie. Daarna zien we wel.Hoe lang ben je al met je project bezig?

Sinds februari 2018


Hoe is je hobby en deze auto tot stand gekomen?

Zoals ik al zei ben ik met VW's opgegroeid en heb altijd veel liefde gehad voor het merk. Wel eens uitstapjes gemaakt naar andere merken maar sinds 2000 alleen maar VAG gereden. De Vento is nu voor de 2e keer in mijn bezit. Ik heb hem in 2014 gekocht van de 2e eigenaar maar door omstandigheden heb ik er in 2016 afstand van moeten doen. Maar nu heb ik hem weer terug en ga ik er iets leuks van maken.


Updates die al gedaan zijn / specificaties:

Op dit moment weinig updates behalve het geheel strippen van de carrosserie. De bedoeling is om lekker in mijn eigen tempo eraan te sleutelen/hobby'en. Het is de eerste keer dat ik aan zo'n groot project begin maar heb genoeg kennis en hulp om me heen om mijn droom te realiseren. Ben zelf technisch aangelegd en ben niet bang om fouten te maken, daar leer je namelijk ook van.


Je eigen visie van de auto en toekomst plannen:

De Vento moet een plezier auto worden welke voornamelijk met mooi weer bereden zal worden. De bedoeling is om hier meetings mee te bezoeken maar ik wil er ook mee het circuit op. Het wordt 100% géén showauto dus geen dure lak en/of velgen, ik steek mijn geld liever uit aan vermogen, veiligheid en rijeigenschappen. Er zal lomp en hard mee gereden worden, waar mogelijk en toegestaan natuurlijk ;)


Wat moet er nog gebeuren?


- Ombouw naar coupé


- Carrosserie roestvrij maken, aanpassen en lichter maken waar nodig


- 5x100 Plus onderstel van GTI/VR6


- Remmen upgrade


- Kwalitatieve schroefset


- Rolkooi


- Kuipstoelen


- 5 punts gordels


- Motor? Nader te bepalen...