Je naam: Pieter Kraan


Kort verhaal over jezelf.

Ik ben Pieter, 20 jaar oud en wonende in Nijkerk. Momenteel nog studerend (HBO Mobiliteit/Verkeerskunde aan het Windesheim in Zwolle) en een bijbaantje. Wat ik na mijn opleiding wil gaan doen weet ik op het moment nog niet. Verder heb ik een interesse in ondernemen, social media, auto’s, techniek, natuur en meer.


Merk: Volkswagen

Model: Golf

Bouwjaar: 1986

Motor: 2.0 16V ABF


Hoe lang ben je al met je project bezig?

Inmiddels is de auto alweer bijna 4 jaar in bezit.


 

Hoe is je hobby en deze auto tot stand gekomen?

Van huis uit heb ik wat met Volkswagen meegekregen, daarnaast heb ik auto’s altijd al heel interessant gevonden. Op een gegeven moment ben ik begonnen met het verzamelen en ombouwen van modelauto’s (schaal 1:18) waardoor ik met diverse mensen in aanraking kwamen die ook met de “echte” Volkswagens bezig waren. Dat was wel heel interessant. En ik wilde graag een hobbyauto om aan te sleutelen. Toen samen met mijn vader besloten om een Golf 2 te halen, toen ik nog net 16 was…


 

Updates die al gedaan zijn / specificaties:

Ik ben inmiddels al 4 jaar bezig met de auto, de auto heeft dus al de nodige veranderingen doorgemaakt. Waar het begon met netjes maken van de auto ging het door naar de saai zwarte velgen rood spuiten, dunne GTI bumpers halen en meer… Toen is ook de keuze voor de “rode details” gemaakt bij deze auto. Voor de winter een simpel setje staal gehaald, en een dakrekje volgde ook. Inclusief gele Heineken krat natuurlijk! Dit dakrek na verloop van tijd weer verkocht, de velgen verkocht en een set Borbet A velgen gehaald.


In de tussentijd bezig geweest met de rest van de auto: een roestig zijscherm vervangen, nieuw type deuren vervangen voor de oud type deuren die erin horen, zelf US bumpers gemaakt, een zelfbouw Westy front gemaakt, een US GTI interieur te pakken gekregen en meer. Ook een Twingo open-air dak erin gezaagd wat echt heerlijk is met mooi weer!


Toen begon het wel weer te kriebelen, na veel rondvragen, rondkijken en overleggen maar een Seat Ibiza Cupra gehaald met de bekende ABF motor. De Cupra uit elkaar getrokken, groot onderhoud aan de motor gepleegd en de Golf uit elkaar gaan trekken. Qua onderstel de meeste dingen direct netjes gemaakt, vliegwiel laten afdraaien, ECU laten chippen, KW inlegfilter, RVS 2,5” uitlaat zonder kat met 2 dempers en nog veel meer. Ook het kleppendeksel rood gespoten, een gepolijst inlaatspruitstuk geplaatst en zo de motorruimte netjes en shiny gemaakt. Dat is ook meteen de huidige staat van de auto.


De Borbet velgen zijn zojuist te koop gekomen want na 3 jaar wilde ik wel eens andere wielen. Wordt dus vast en zeker vervolgd…


Exterieur:

- US bumpers (zelfbouw)

- Westy front (zelfbouw)

- US sidemarkers

- Open-air

- GTI achterlampen


Interieur:

- US GTI interieur

- Zacht dashboard

- QSP sportstuur

- Hoogpolig GTI tapijt

- Hoogpolige GTI kofferbakbekleding

- GTI hoedenplank+dragers

- Zwart hemeltje, stijlen en zonnekleppen


 

Velgen (momenteel):

- Zomer: 16” Borbet A, 7,5J en 9J

- Winter: 16” Opel staal, 6,5J en 7,5J


Motor:

- 2.0 16V ABF

- ECU voorzien van aangepaste software

- Afgedraaid vliegwiel (5,5 kg i.p.v. 9,5 kg)

- VR6 tank+pomp

- Sachs koppeling (bestand tot 450NM)

- KN inlegfilter

- 2,5” RVS uitlaat: spaghetti spruitstuk, zonder kat, 2 dempers, PowerSprint look eindpijp

- Rood kleppendeksel

- Gepolijst inlaatspruitstuk

- Rode bougiekabels


Onderstel:

- Cupra remmerij aan voorzijde

- 9” rembekrachtiger en 21mm hoofdremcilinder

- Spaxx schroefset

- PU rubbers rondom

- Diverse stabilisatorstangen en veerpootbruggen


 

Je eigen visie van de auto en toekomst plannen:


Er is inmiddels al veel gedaan aan de auto, ik ben nu bezig met andere wielen die onder de auto moeten komen. Verder wil ik nog schijfremmen plaatsen aan de achterzijde, een aantal dingen netjes maken, liggen er al een halfjaar rode gordels klaar en zullen er vast nog meer dingen volgen. Op het moment zijn er verder geen grote plannen (behalve de wielen).


Watch it on: